Pizzasessie 3. Taal100: bijeenkomst voor taalcoördinatoren

30nov 2017

Plaats

HCO, Zandvoortselaan 146 in Den Haag

Tijd

17:00 tot 19:00

Prijs:

Kostenvrij

Pizzasessie Taal de hele dag doorBen je taalcoach of taalcoördinator binnen jouw team? Wil je met je gehele team een stap zetten en didactisch sterker worden? 

In deze bijeenkomsten zie je hoe taalcoaches collegiale consultatie vormgeven en hun team aanmoedigen en ondersteunen, zodat de didactische vaardigheden van het team zich blijven ontwikkelen. Deze pizzasessie wordt inhoudelijk verzorgd door Sardes. 
Sardes logo 2017 25jaar CMYK

Doelgroep

Iedereen die in het onderwijs of in de voorschoolse educatie in Den Haag werkt is welkom.

  • Taalcoördinatoren
  • Directie

Er zijn 50 plekken voor deze avond. Mochten er meer inschrijvingen binnenkomen, zullen we zoeken naar een geschikte oplossing. Bijvoorbeeld een extra avond organiseren of bij scholen langsgaan.

Opzet

Onder het genot van pizza en een drankje tonen we een korte film over concrete lessituaties, met daarin enkele succesfactoren uit één van de pilots. Daarna is er ruimte voor onderlinge uitwisseling over de film en het delen van “quickwins” en lestips, waarmee de deelnemers zelf na afloop aan de slag kunnen gaan. De ervaringsdeskundigen van de pilotscholen en de begeleiders van HCO en Sardes adviseren over de wijze waarop de transfer naar de eigen lespraktijk kan plaatsvinden. 

Achtergrond

De afgelopen jaren heeft de gemeente Den Haag een aantal pilots ondersteund met als doel (jonge) kinderen beter en breder te stimuleren in hun taalontwikkeling. De pilot “Nt2-proof” richtte zich met name op een vernieuwende Nt2-didactiek. De deelnemende basisscholen, De Springbok, De Krullevaar (Kindcentrum Bamboe) en de Koningin Beatrixschool  en hun voorschoolse partners hebben met het HCO een driejarig traject doorlopen, dat mooie resultaten heeft opgeleverd. 

De pilots “Dubbelslag” en “De Taalrijke Gymleerkracht”  waren gericht op het taalrijker maken van de vakles, zonder dat dit ten koste gaat van de inhoud van de vakles. Sardes heeft diverse LKP-scholen en twee enthousiaste groepen gymleerkrachten hierin begeleid en geadviseerd. 

De gemeente Den Haag heeft het HCO en Sardes gevraagd om - in samenwerking met betrokken scholen - de in de pilot opgedane kennis en ervaring breed met het Haagse onderwijsveld te delen. Zij organiseren in dit kader een zestal pizzasessies onder het motto “Taal de hele dag door". De gemeente bekostigt de sessies.

Meer informatie 

Voor inhoudelijke of praktische vragen kunt u terecht bij:

  • Robine Mens (Sardes), r 
    www.sardes.nl 

Kijk voor een overzicht van alle pizzasessies op www.hco.nl/pizza.

 

Inschrijven: Pizzasessie 3. Taal100: bijeenkomst voor taalcoördinatoren

Prijs per stuk

Deelnemersgegevens

Factuuradres

* noodzakelijke informatie

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies