Nieuwsberichten

 

In 2017 organiseerden we samen met partner RPCZ voor het eerst een educatieve studiereis naar Kopenhagen met het thema: Interprofessionele samenwerking en inclusie in Deense kindcentra en scholen. De deelnemers waren enthousiast: 'Wat een mooie voorbeelden van interprofessionele samenwerking, met ruimte om elkaar te ontmoeten, samen voor te bereiden en ruimte voor actief leren en feedback.' We organiseren van 9 t/m 12 september 2018 opnieuw deze studiereis. 

Lees meer... →

In 2018 organiseert HCO samen met partners Bazalt en RPCZ events met de meest toonaangevende, internationale onderwijsonderzoekers en ontwikkelaars van dit moment. Zo vond vrijdag 13 april Kagan Experience in Nieuwegein plaats. Meer dan 250 deelnemers oefenden de hele dag met breinvriendelijke coöperatieve structuren. Niet alleen prof. dr. Spencer Kagan was aanwezig, maar ook trainer Jackie Minor. 

Lees meer... →

Er is een wijziging in de procedure rondom vergoede dyslexiezorg, als het gaat om het meetellen van didactische leermaanden bij zittenblijven. Het NKD (Nederlands Kwaliteitsinstituut voor Dyslexie) heeft het standpunt aangenomen dat voor zowel lezen als spelling een doublure mee gerekend blijft worden. Dit betekent dat de didactische leermaanden blijven doortellen, alsof de leerling niet is blijven zitten.

Lees meer... →

Vanaf 26 maart 2018 werkt de gemeente Den Haag aan de route Kijkduin-Houtrust. Deze route wordt helemaal opnieuw ingericht. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het HCO met de auto. Ook rijden bus 23 en 24 om en zijn er twee tijdelijke bushaltes. Bekijk de actuele reisinformatie en omleidingsroutes.
Eind april 2019 is de weg klaar voor gebruik.

Lees meer... →

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies