In de nacht van 17 op 18 juni lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Amsterdam naar Amsterdam, van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. Het startschot is om precies 00:00 uur middernacht. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd. Daarnaast is deze actie bedoeld om vluchtelingen kinderen in Nederland zich welkom te laten voelen. 

Team HCO: Oog voor ieder kind 

Het team loopt tijdens de Nacht van de vluchteling de 40 km lange route van Rotterdam naar Den Haag om aandacht en steun te vragen voor alle kinderen die noodgedwongen op de vlucht zijn. Het vluchtelingenvraagstuk is een van de grote uitdagingen in deze tijd. De positie van kinderen op de vlucht is iets dat iedereen -en in het bijzonder iedereen die werkt met kinderen - raakt. Vluchtelingen kinderen hebben recht op goed onderwijs en aandacht voor hun ontwikkeling. Voor hen wil het team Oog voor ieder kind zich graag inzetten door deel te nemen aan deze Nacht van de vluchteling. Ten slotte wil het team een hart onder de riem steken van alle (onderwijs)professionals die zich elke dag inzetten voor al deze kinderen en jongeren.

Sponsorbijdrage

Op de website van de Nacht van de Vluchteling kan eenvoudig en snel gedoneerd worden. Voor een bedrag van €25,00 zijn bijvoorbeeld al twee families geholpen met de materialen, zoals touw en stevige tentzeilen, die ze nodig hebben om onderdak te bouwen. Er kan ook gedoneerd worden voor medicijnen, voedsel en schoon drinkwater.

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies