Waarom is leren belangrijk en hoe maken we het nog leuker? Leerlingen van de OBS Max Velthuijs, P. Oosterleeschool en Paschalisschool doen in opdracht van het HCO (Haags Centrum voor Onderwijsadvies) onderzoek naar motivatie binnen het onderwijs. De onderzoeksresultaten worden tijdens de HCO jubileumviering op 9 december a.s. gepresenteerd. Kinderen gaan hier dan ook met besluitvormers in gesprek, onder wie wethouder Ingrid van Engelshoven. De dialoog wordt geleid door prinses Laurentien.

Het onderzoek is een initiatief van HCO dat hiervoor de samenwerking heeft opgezocht met de Missing Chapter Foundation (MCF), opgericht door prinses Laurentien. MCF geeft via hun innovatieve ‘shared learning’ methodiek de stem en inzichten van kinderen een serieus platform. Met shared learning leren kinderen en volwassenen continu samen. Iedereen heeft een steeds wisselende rol in dit leerproces: van onderzoeker, facilitator, observator en expert. Met deze samenwerking en het onderzoek geeft HCO invulling aan het 70-jarig bestaan van de organisatie.

Prinses Laurentien over shared learning: “Niemand heeft alle antwoorden, wie we ook zijn, hoe oud of jong we ook zijn. Volwassenen kunnen structuur geven aan een gesprek en hebben het overzicht van een proces. Kinderen op hun beurt denken vrij en hebben de openheid en verbeelding die nodig is om tot een frisse kijk op vraagstukken te komen.”

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Journalisten zijn welkom bij de bijeenkomst op 9 december. Neem voor aanmelding, vragen of foto’s a.u.b. contact op met Gaby Ammerlaan van het HCO, via of 0623814089.

Aanmelden voor perslijst

Wilt u de persberichten van het HCO ook ontvangen? Meld u zich dan aan voor onze perslijst via .

Persvragen

Voor alle persvragen kunt u terecht bij de afdeling Marketing en Communicatie, via T: 070 448 28 28 of E: .

 

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies