Haags Technologie Festival op zaterdag 28 november 2015

Zaterdag 28 november vindt voor de zevende keer het Haags Technologie Festival plaats in het Atrium van De Haagse Hogeschool. Het doel van dit evenement is kinderen en jongeren tussen de 6 en 20 jaar te enthousiasmeren voor techniek. Tijdens het festival werken zij met technisch LEGO en computersoftware op een praktische manier samen aan een technologische oplossing voor een maatschappelijke uitdaging. Op 28 november laten zij zien waar zij de afgelopen drie maanden aan hebben gewerkt. Het evenement is georganiseerd door het HCO (Haags Centrum voor Onderwijsadvies) en de opleiding Facility Management van De Haagse Hogeschool. Toegang is gratis.

Kunnen de FIRST® LEGO® League (FLL) teams ons helpen aan een oplossing voor slim hergebruik van afval?

Bij de FIRST LEGO League Haaglanden voor 9-15 jarigen draait dit jaar alles om het thema TRASH TREK: hoe kunnen we toewerken naar een wereld zonder afval. Kinderen en jongeren gaan onderzoeken wat er komt kijken bij afval; van inzameling, sortering tot aan slim hergebruik om er nieuwe producten van te maken.

Tijdens de regiofinale voeren 40 teams verschillende missies uit op een groot speelveld met behulp van de door hen gebouwde en geprogrammeerde robots. Het gaat om opdrachten zoals het vervoer van afgedankte materialen – waarbij deelnemers een gele container moeten vervoeren – of het terugbrengen van dieren naar hun favoriete plek, vrij van verstikkende plastic tasjes. De teams worden niet alleen beoordeeld op de prestaties van hun robots. Ook factoren zoals de onderzoek presentatie, onderlinge samenwerking, het probleemoplossend vermogen, enthousiasme en professionaliteit tellen mee.

Naast de regiofinale van de FIRST LEGO League Haaglanden zijn er tijdens het Haags Technologie Festival posterpresentaties te zien van 17 teams die hebben meegedaan met de Junior FIRST LEGO League voor 6-9 jarigen, met als thema WASTE WISE. De leerlingen van 15 tot 20 jaar geven een demonstratie van de FIRST Tech Challenge (FTC).

Programma
09.45 uur Centrale opening
10.15 uur Start wedstrijden FIRST LEGO League, Junior FIRST LEGO League en FTC demonstratie
11.45 uur Afsluiting Junior FIRST LEGO League
15.35 uur Einde wedstrijden FIRST LEGO League
15.45-17.00 uur Prijsuitreiking door Ingrid van Engelshoven, wethouder van Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs, Jacqueline Jurna-Collignon, directeur/bestuurder van het HCO en juryvoorzitters.

Datum en tijdstip: zaterdag 28 november 2015, 09.45 - 17.00 uur
Locatie: Atrium, De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag Entree is gratis (kinderen onder de 16 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het evenement bijwonen).

Kijk voor meer informatie op de website van het festival: www.haagstechnologiefestival.nl.

Organisatie
Het Haags Technologie Festival (HTF) wordt georganiseerd door het HCO en de opleiding Facility Management van De Haagse Hogeschool. Zij worden hierbij ondersteund door studenten van het ROC Mondriaan. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool, NFGD AudioVisueel, Van Gansewinkel, ROC Mondriaan, OTIB, Gemeente Rijswijk, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Triodus kinderopvang, Stichting VO Haaglanden, SCOH, Lucas Onderwijs, De Haagse Scholen, Montessorischool Waalsdorp, Duinoordschool, Willem de Zwijgerschool en speelgoedwinkel het groene Draakje.

Aanmelden voor perslijst

Wilt u de persberichten van het HCO ook ontvangen? Meld u zich dan aan voor onze perslijst via .

Persvragen

Voor alle persvragen kunt u terecht bij de afdeling Marketing en Communicatie, via T: 070 448 28 28 of E: .

 

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies