Het Haags Technologie Festival vond afgelopen zaterdag voor de zevende keer plaats in De Haagse Hogeschool. Wethouder Ingrid van Engelshoven reikte aan het eind van de middag de eerste prijs uit aan winnaar van de regiofinale van de FIRST LEGO League Haaglanden: Team ‘Krulle-Go!’ van basisschool De Krullevaar/IKC Bamboe. Daarnaast vielen er prijzen in verschillende categorieën zoals robotprestatie, robotontwerp, projectpresentatie en teamwork. De vier beste teams mogen begin volgend jaar deelnemen aan de Benelux finale op 30 januari 2016 in Venlo.

Het doel van het Haags Technologie Festival is kinderen en jongeren tussen de 6 en 20 jaar enthousiasmeren voor techniek. 400 Haagse leerlingen van 9-15 jaar namen deel aan de spannende regionale wedstrijd van de FIRST LEGO League.

Uitslag wedstrijd FLL

1e plaats: Team Krulle-Go!, De Krullevaar/IKC Bamboe
2e plaats: Team Stinkend rijk, Maerlant Lyceum
3e plaats: Team Zandvliet, Zandvliet Christelijk Lyceum
4e plaats: Team Archipel, Archipelschool

Deze teams hebben de beste prestatie neergezet op de verschillende onderdelen: onderzoeksproject, robot programmeren en bouwen, core values (sportiviteit, samenwerking en respect) en robotwedstrijd op speelveld.

Robots op speelveld

Het thema van het festival dit jaar was Trash Trek: een oplossing voor slim hergebruik van afval. De 40 teams namen het tegen elkaar op met computer gestuurde robots die zij in de afgelopen drie maanden zelf hebben gebouwd. Zij voerden op een groot speelveld met hun robots verschillende missies uit. Het ging om opdrachten zoals het vervoer van afgedankte materialen – waarbij deelnemers een gele container moesten vervoeren – of het terugbrengen van dieren naar hun favoriete plek, vrij van verstikkende plastic tasjes.

Fantasievolle oplossingen voor zwerfafval

Een ander onderdeel van de wedstrijd is het doen van onderzoek en daarover een presentatie houden voor een jury. Het thema Afval sprak duidelijk tot de verbeelding van de leerlingen. Er waren zeer fantasievolle presentaties met teams in passende outfits, zoals gerecyclede T-shirts, of hoeden en kleding van afval. En ook dit jaar hadden teams alvast prototypes van oplossingen gebouwd: zoals een e-waste automaat, een openbare asbak die pepermuntjes teruggeeft, of een wasmachine die microplastics uit fleecekleding filtert. Veel kinderen bleken begaan met het afvalprobleem in hun directe omgeving en kwamen zelf in actie. Ze organiseerden bijvoorbeeld een afvalprikactie of voerden campagne in de eigen school om het gebruik van drinkpakjes of plasticflesjes terug te dringen.  

Organisatie

Het Haags Technologie Festival (HTF) werd georganiseerd door het HCO en de opleiding Facility Management van De Haagse Hogeschool. Zij werden hierbij ondersteund door studenten van het ROC Mondriaan. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool, NFGD AudioVisueel, Van Gansewinkel, ROC Mondriaan, OTIB, Gemeente Rijswijk, Triodus kinderopvang, speelgoedwinkel het groene Draakje en alle schoolbesturen van het primair en voortgezet onderwijs in Den Haag.

Aanmelden voor perslijst

Wilt u de persberichten van het HCO ook ontvangen? Meld u zich dan aan voor onze perslijst via .

Persvragen

Voor alle persvragen kunt u terecht bij de afdeling Marketing en Communicatie, via T: 070 448 28 28 of E: .

 

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies