Het basisonderwijs streeft naar Passend Onderwijs voor iedere leerling. Maar: hoe krijg je dat als leraar voor elkaar? En hoe voorkom je dat je verstrikt raakt in het schrijven van mooie plannen die vervolgens in een la belanden? Het boek Minder onderwijzen, meer leren geeft antwoord die vragen.

Om Passend Onderwijs gestalte te geven, maken veel scholen gebruik van de werkmethodiek Handelingsgericht Werken. Op sommige scholen gaat dat goed, op andere scholen klagen leraren over de hoeveelheid administratie die dat met zich meebrengt. Een onderdeel van Handelingsgericht Werken is het opstellen van groepsplannen en groepsoverzichten.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Handelingsgericht Werken weer een handig hulpmiddel wordt voor die leraren? En bovendien: hoe bieden we leraren handvatten om kinderen meer eigenaar te laten worden van hun eigen ontwikkeling? Immers, als leerlingen zélf ook weten wat ze gaan leren en hoe ze dat het beste kunnen doen, is het onderwijs veel effectiever. Dat weten we uit onderzoek van prof. John Hattie (Leren zichtbaar maken).

Die vragen vormen de basis voor de nieuwe Bazalt-uitgave Minder onderwijzen, meer leren van auteur Nico van der Meer. In zijn boek legt hij uit waarom je als leraar anders wilt werken (omdat je nu tegen allerlei grenzen aanloopt), hoe je dat kunt doen (door Handelingsgericht Werken 2.0) en wat dat dan in de praktijk betekent.

“Nico van der Meer heeft een goed toegankelijk, goed gefundeerd en vooral praktisch boek geschreven voor leraren die hun leerlingen een faire kans willen geven om te laten zien wat ze kunnen”, aldus Luc Stevens (emeritus hoogleraar orthopedagogiek /algemeen directeur NIVOZ) in het voorwoord van het boek.

Minder onderwijzen, meer leren – Handelingsgericht Werken 2.0
ISBN: 9789461182180 / Prijs: 42 euro
Uitvoering: hardcover, 17 x 24 cm, 176 pagina’s

8 minder onderwijzen meer leren 3d

zie: www.hco.nl/winkel

Aanmelden voor perslijst

Wilt u de persberichten van het HCO ook ontvangen? Meld u zich dan aan voor onze perslijst via .

Persvragen

Voor alle persvragen kunt u terecht bij de afdeling Marketing en Communicatie, via T: 070 448 28 28 of E: .

 

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies