Haags Technologie Festival op zaterdag 26 november 2016, toegang is gratis

Het HCO organiseert op zaterdag 26 november 2016 het Haags Technologie Festival in het Atrium van De Haagse Hogeschool. Dit jaar doen er weer 500 leerlingen van scholen uit Den Haag, Rijswijk, Voorburg-Leidschendam, Zoetermeer en Zoeterwoude mee aan de regiofinales van de FIRST® LEGO® League Jr. en de FIRST® LEGO® League. De leerlingen werken in teams samen aan een technologische oplossing voor een maatschappelijke uitdaging. Samen ontdekken ze het plezier van onderzoekend leren.

Kunnen de FIRST® LEGO® League teams ons helpen aan een oplossing om onze interactie met dieren te verbeteren?
Bij de regiofinale van de FIRST® LEGO® League Haaglanden voor 9-15 jarigen draait dit jaar alles om het thema ANIMAL ALLIES: hoe mensen en dieren als bondgenoten productiever kunnen samenwerken en gezonder en beter kunnen samenleven. De teams hebben afgelopen drie maanden onderzocht hoe en waar mensen met een specifiek dier in contact komen. Ze zijn op zoek gegaan naar een innovatieve oplossing die het mensen en dieren mogelijk maakt om samen te leren, vrienden van elkaar te zijn en elkaar te beschermen. Tijdens de regiofinale presenteren de teams hun oplossing.

Ook voeren de 40 FLL teams tijdens de regiofinale verschillende missies uit op een groot speelveld met behulp van de door hen gebouwde en geprogrammeerde robots. Het gaat om opdrachten zoals het vervoer van haaien – waarbij de robot de wand van de tank met de haai erin niet mag aanraken – of het veranderen van het pandaverblijf in een open wildernis.
De missies leveren punten op. De teams worden echter door de jury niet alleen beoordeeld op de prestaties van hun robots en hun onderzoekspresentatie. Ook factoren zoals onderlinge samenwerking, sportiviteit en respect voor elkaar, tellen mee.

Naast de regiofinale van de FIRST® LEGO® League Haaglanden zijn er tijdens het Haags Technologie Festival posterpresentaties te zien van 15 teams die meedoen aan de FIRST® LEGO® League Jr. voor 6-9 jarigen, met als thema CREATURE CRAZE. De leerlingen van 15 tot 20 jaar geven een doorlopende demonstratie van de FIRST® Tech Challenge (FTC).

Programma

09.45 uur Centrale opening
10.15 uur Start wedstrijden FIRST® LEGO® League, FIRST® LEGO® League Jr. en FIRST® Tech Challenge (FTC) demonstratie
11.45 uur Afsluiting FIRST® LEGO® League Jr.
15.35 uur Einde wedstrijden FIRST® LEGO® League
15.45-17.00 uur Prijsuitreiking door o.a. Ingrid van Engelshoven, wethouder van Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs en Diana Lorier-Kooi, directeur van het HCO

Praktische zaken

Datum en tijdstip: zaterdag 26 november 2016, 09.45 - 17.00 uur
Locatie: Atrium, De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag
Iedereen is van harte welkom! Entree is gratis (kinderen onder de 16 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het evenement bijwonen).

Kijk voor meer informatie op de website van het festival: www.haagstechnologiefestival.nl.

Organisatie

Het Haags Technologie Festival wordt georganiseerd door het HCO (Haags Centrum voor Onderwijsadvies).

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool, NFGD AudioVisueel, Gemeente Rijswijk, ROC Mondriaan, OTIB, Techniek Talent, Ziggo, De Haagse Scholen, Stichting VO Haaglanden, SCOH, Lucas Onderwijs, Montessorischool Waalsdorp, Duinoordschool en Willem de Zwijgerschool.

Aanmelden voor perslijst

Wilt u de persberichten van het HCO ook ontvangen? Meld u zich dan aan voor onze perslijst via .

Persvragen

Voor alle persvragen kunt u terecht bij de afdeling Marketing en Communicatie, via T: 070 448 28 28 of E: .

 

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies