Het HCO organiseert op zaterdag 9 december 2017 het Haags Technologie Festival in het Atrium van De Haagse Hogeschool. Dit jaar doen er weer 500 leerlingen van scholen uit Den Haag, Rijswijk, Voorburg-Leidschendam, Wassenaar, Zoetermeer en Zoeterwoude mee aan de regiofinales van de FIRST® LEGO® League Jr. en de FIRST® LEGO® League. De leerlingen worden uitgedaagd om te denken als wetenschappers en technici. In teams werken ze samen aan een technologische oplossing voor een maatschappelijke uitdaging.

Bij de regiofinale van de FIRST® LEGO® League Haaglanden voor 9-16 jarigen draait dit jaar alles om het thema HYDRO DYNAMICS. De 40 teams hebben afgelopen drie maanden onderzocht hoe we aan water komen en hoe het transporteren, gebruiken of afvoeren daarvan in zijn werk gaat. Ze zijn op zoek gegaan naar een innovatieve oplossing, die ze aan een jury presenteren. 

Ook voeren de FLL teams verschillende missies uit op een groot speelveld met behulp van de door hen gebouwde en geprogrammeerde robots van LEGO® MINDSTORMS®. Het gaat om opdrachten zoals het verwijderen van een leiding of het verplaatsen van slib. Deze missies leveren punten op. De jury beoordeelt de teams echter niet alleen op de prestaties van hun robots en hun onderzoekspresentatie. Ook factoren zoals onderlinge samenwerking, sportiviteit en respect voor elkaar, tellen mee.

Naast de regiofinale van de FIRST® LEGO® League Haaglanden zijn er tijdens het robotica- en techniekevent posterpresentaties te zien van 16 teams die meedoen aan de FIRST® LEGO® League Jr. voor 6-9 jarigen, met als thema AQUA ADVENTURE. De leerlingen van 15 tot 20 jaar geven een doorlopende demonstratie van de FIRST® Tech Challenge (FTC).

Programma

09.45 uur                     Centrale opening
10.15 uur                     Start wedstrijden regiofinale FIRST® LEGO® League, FIRST® LEGO® League Jr. en FIRST® Tech Challenge (FTC) demonstratie
11.45 uur                     Afsluiting FIRST® LEGO® League Jr.
15.35 uur                    Einde wedstrijden FIRST® LEGO® League
15.45-17.00 uur          Prijsuitreiking FIRST® LEGO® League door o.a. Saskia Bruines, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs, Nellie van de Griend, directeur Faculteit Technologie, Innovatie en Samenleving van de Haagse Hogeschool en Diana Lorier-Kooi, directeur HCO

Praktische zaken

Datum en tijdstip: zaterdag 9 december 2017, 09.45 - 17.00 uur
Locatie: Atrium, De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag
Iedereen is van harte welkom! Entree is gratis (kinderen onder de 16 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het evenement bijwonen).
Kijk voor meer informatie op de website van het festival: www.haagstechnologiefestival.nl.

Organisatie

Het Haags Technologie Festival wordt georganiseerd door het HCO (Haags Centrum voor Onderwijsadvies).

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool, NFGD AudioVisueel, Gemeente Rijswijk, ROC Mondriaan, OTIB, OOM, Ziggo, De Haagse Scholen, Stichting VO Haaglanden, SCOH, Lucas Onderwijs, Maris College, Duinoordschool en Willem de Zwijgerschool.

Aanmelden voor perslijst

Wilt u de persberichten van het HCO ook ontvangen? Meld u zich dan aan voor onze perslijst via .

Persvragen

Voor alle persvragen kunt u terecht bij de afdeling Marketing en Communicatie, via T: 070 448 28 28 of E: .

 

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies