Het HCO organiseert samen met De Haagse Hogeschool op zaterdag 17 november 2018 de 15e editie van het Haags Technologie Festival. Dit jaar doen er 650 leerlingen van scholen uit Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Voorburg, Wassenaar en Noordwijk mee aan de regiofinales van de FIRST® LEGO® League Jr. en de FIRST® LEGO® League. Met hun zelfontworpen, -gebouwde en -geprogrammeerde robot van LEGO® MINDSTORMS® en onderzoek maken de teams kans op een van de awards en een felbegeerde plek in de Beneluxfinale. De wedstrijden vinden plaats in het Atrium van De Haagse Hogeschool en starten om 10.15 uur. Om 15.45 uur start op het speelveld een ereronde met de robots van de vier beste teams. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats. U bent van harte welkom.

De FIRST® LEGO® League (FLL) is een wereldwijde roboticawedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar in teams aan de slag gaan met een actueel wetenschappelijk thema. Dit jaar staat hun onderzoek in het teken van INTO ORBIT℠: het verkennen van het leven en reizen in de ruimte. Voorafgaand aan de regiofinale hebben de teams als wetenschappers en technici een onderzoek uitgevoerd naar een zelfgekozen vraagstuk binnen dit thema. Ze presenteren tijdens de finale hun innovatieve ideeën om gezond en productief te blijven in de ruimte.

Het meest spannende onderdeel van de FLL regiofinale zijn de robotwedstrijden. De 40 teams hebben afgelopen maanden een LEGO robot ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd. Met deze robot voeren de teams verschillende missies uit op een groot speelveld. Het gaat om opdrachten als een satelliet verplaatsen, een krachtoefening doen en een in de ruimte wandelende astronaut in veiligheid brengen. Deze missies leveren punten op. De jury beoordeelt de teams echter niet alleen op de prestaties van hun robots en hun onderzoekspresentatie. Ook factoren zoals onderlinge samenwerking, sportiviteit en respect voor elkaar, tellen mee.

Naast de regiofinale van de FIRST® LEGO® League Haaglanden zijn er tijdens het robotica- en techniekevent posterpresentaties te zien van 16 teams die meedoen aan de FIRST® LEGO® League Jr. voor 6-9 jarigen, met als thema MISSION MOON. De leerlingen van 15 tot 20 jaar geven een doorlopende demonstratie van de FIRST® Tech Challenge (FTC).

Programma

09.45 uur Centrale opening
10.15 uur Start wedstrijden regiofinale FIRST® LEGO® League, FIRST® LEGO® League Jr. en FIRST® Tech Challenge (FTC) demonstratie
11.45 uur Afsluiting FIRST® LEGO® League Jr.
15.35 uur Einde wedstrijden FIRST® LEGO® League
15.45-17.00 uur Prijsuitreiking FIRST® LEGO® League door o.a.:

  • Saskia Bruines, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs
  • Nellie van de Griend, directeur Faculteit Technologie, Innovatie en Samenleving van De Haagse Hogeschool
  • Annemarie Kaptein, bestuurder HCO
Praktische zaken

Datum en tijdstip: zaterdag 17 november 2018, 09.45 - 17.00 uur
Locatie: Atrium, De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag

Iedereen is van harte welkom! Entree is gratis (kinderen onder de 16 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het evenement bijwonen).

Kijk voor meer informatie op de website van het festival: www.haagstechnologiefestival.nl.

Organisatie

Het Haags Technologie Festival wordt georganiseerd door het HCO (Haags Centrum voor Onderwijsadvies) en De Haagse Hogeschool.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, NFGD AudioVisueel, Gemeente Rijswijk, ROC Mondriaan, OTIB, OOM, Ziggo, Techniek Talent, De Haagse Scholen, Stichting VO Haaglanden, SCOH, Lucas Onderwijs, Duinoordschool en Willem de Zwijgerschool.

Aanmelden voor perslijst

Wilt u de persberichten van het HCO ook ontvangen? Meld u zich dan aan voor onze perslijst via .

Persvragen

Voor alle persvragen kunt u terecht bij de afdeling Marketing en Communicatie, via T: 070 448 28 28 of E: .

 

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies