Haags Technologie Festival: enthousiasme en techniek alom!

Het Haags Technologie Festival vond zaterdag 29 november voor de zesde keer plaats in de Haagse Hogeschool. Lego, robots, drones, enthousiaste kinderen en volwassenen: de sfeer zat er goed in! Wethouder Ingrid van Engelshoven reikte de eerste prijs uit aan winnaar van de Regiofinale van de FIRST LEGO League Haaglanden: Team ‘The Wizard of Code’ van het Maerlant-Lyceum. Daarnaast vielen er prijzen in verschillende categorieën zoals robotprestatie, robotontwerp, projectpresentatie en teamwork. De vier beste teams mogen deelnemen aan de Benelux finale.

Het doel van het Haags Technologie Festival is kinderen en jongeren tussen de 6 en 20 jaar enthousiasmeren voor techniek. 400 Haagse leerlingen van 9-15 jaar namen deel aan de spannende wedstrijd van de FIRST LEGO League. De teams namen het tegen elkaar op met computer gestuurde robots die zij in de afgelopen drie maanden hebben gebouwd. De enthousiaste presentatie van het evenement was in handen van Jeroen Kramer en Kenny Meesters.

The Wizard of Code dachten ‘out of the box’     

Het thema van het festival dit jaar was World Class: welke mogelijkheden en ideeën versterken het onderwijs van de toekomst? De teams voerden verschillende missies uit op een groot speelveld met behulp van de door hen gebouwde robots. Het ging om opdrachten zoals het ‘out of the box’ leren denken waarbij deelnemers LEGO blokjes met een robot uit een doos verwijderen, of het bedienen van een zelfgebouwde zoekmachine robot die op slimme manier zoekresultaten moet verwerken. De eerste plaats ging naar het team The Wizard of Code van het Maerlant Lyceum. Zij zullen samen met de nummers 2, 3 en 4 gaan strijden om de eerste plek tijdens de Benelux finale op 7 februari 2015.

Uitslag:
1e plaats: Team The Wizard of Code, Maerlant Lyceum
2e plaats: Team Archipel, Archipelschool
3e plaats: Team Krulle-Go!, De Krullevaar
4e plaats: Team Watts the Move, Maerlant Lyceum

Winnars FLL Haaglanden 2014 HCO

Naast de regiofinale van de FIRST LEGO League Haaglanden waren er tijdens het Haags Technologie Festival posterpresentaties te zien van 14 teams die hebben meegedaan met de Junior FIRST LEGO League voor 6-9 jarigen. De leerlingen van 15 tot 20 jaar gaven een demonstratie van de FIRST Tech Challenge (FTC).

Razende Reporters

Om ervoor te zorgen dat alle activiteiten tijdens het festival goed werden vastgelegd, had de organisatie dit jaar weer de hulp van de ‘Razende Reporters’ ingeschakeld. Tien leerlingen van vijf verschillende Haagse basisscholen (Statenkwartier-, Zuidwal-, Anne Frank-, Shri Vishnuschool en Montessorischool Valkenbos), herkenbaar aan de gele T-shirts, deden uitgebreid verslag van alles wat er die dag gebeurde. Kijk voor de interviews, verslagen en foto’s op hun blog.  ‘Razende reporters’ is één van de activiteiten van het project 'Den Haag Ontmoet Den Haag’ van de gemeente Den Haag.

Organisatie

Het Haags Technologie Festival (HTF) wordt georganiseerd door het HCO en de opleiding Facility Management van De Haagse Hogeschool. Zij worden hierbij ondersteund door studenten van het ROC Mondriaan. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool, Gemeente Rijswijk, NFGD AudioVisueel, De Haagse scholen, Lucas Onderwijs, YouTech, ROC Mondriaan, OTIB, Cymer, Global Factories, de gemeente Zoetermeer en de gemeente Zoeterwoude. Kijk voor meer informatie over het festival op www.haagstechnologiefestival.nl.

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies