Nederlandse uitgave Coaching & reflectie in de klas in de serie Wat Werkt op School, gericht op coaching in het onderwijs 

Uit onderzoek blijkt dat reflectie het meest krachtige instrument is om de vaardigheden van leraren te verbeteren. Denk aan het stellen van persoonlijke doelen, gerichte oefening en feedback, en observaties en discussies over lesgeven. In zijn nieuwe uitgave Coaching & reflectie in de klas geeft de Amerikaanse onderwijswetenschapper Robert Marzano praktische tips en tools om dit proces van reflecteren op gang te brengen en te ondersteunen. Voor iedereen die wil stimuleren dat leraren hun effectiviteit vergroten, biedt dit boek steun en inspiratie.

De kracht van coaching in het onderwijs

In dit boek laat Marzano zien hoe coaches het proces van reflectie gericht kunnen ondersteunen. Bij een complexe taak als lesgeven is het bijzonder moeilijk om zonder enige hulp het hoogste niveau te bereiken en vast te houden. Coaching is een effectieve manier om leraren daarbij te helpen. Coaching & Reflectie in de klas leert coaches gerichte feedback te geven en de precieze stappen te bepalen die leraren kunnen zetten om hun expertise in het lesgeven te vergroten. De coach kan zijn: een collega, de intern begeleider, een interne coach binnen het bestuur, de schoolleider, een externe coach.

Reflectieve leraar

Deze uitgave bouwt voort op het boek De Reflectieve Leraar. Hierin onderstreept Robert Marzano het belang van reflectie voor iedere leraar die zijn lesgeven naar een hoger niveau wil tillen en geeft hij concreet aan hoe. Waar De Reflectieve leraar is bedoeld voor leraren zelf, richt Marzano zich in deze nieuwe uitgave juist op degenen die leraren begeleiden en ondersteunen. Beide uitgaven gaan uit van Robert Marzano’s model voor goed onderwijs.

De uitgave

Coaching-Reflectie-indeklas web

Beschikbaar via www.bazalt.nl/educatieve-uitgaven

ISBN / bestelnummer: 9789461181985

Prijs: € 59,00

Een gezamenlijk project van Bazalt, HCO, en OnderwijsAdvies.

 

Training en dienstverlening

Ervaren onderwijsexperts van Bazalt, HCO, en OnderwijsAdvies hebben het gedachtegoed van Marzano vertaald en bewerkt voor het Nederlandse onderwijs. Deze experts -die zelf jarenlange ervaring hebben met lesgeven - kunnen scholen ondersteunen met het toepassen van wetenschappelijke kennis in de praktijk met behulp van training, advies en maatwerk.

Sitemap
HCO maakt deel uit van de Bazalt Groep en werkt daarin samen met partners Bazalt en RPCZ
partner-bazaltgroep  partner-bazalt  partner-rpcz
HCO is aangesloten bij de branchevereniging EDventure en de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL)
partner-edventure  partner-dyslexie  
HCO is ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked en heeft een Cedeo-erkenning
partner certiked 2015 partner-onderwijsadvies